
Warsztat florystyczny – jesienne wianki
2025-09-25CYKL WARSZTATÓW KULINARNYCH Z PANIĄ VU
Zapraszamy na warsztat gotowania po wietnamsku w wersji mięsnej lub wege i bezglutenowej.
Podczas zajęć będziemy przygotowywać:
– Gỏi cuốn, Nộm, Chè
– Spring rollsy, sałatka z kalarepy i marchewki, deser wietnamski z grass jelly, fasolą i mleczkiem kokosowym
Komponowanie spring rollsów to świetna zabawa, ponieważ każdy wybiera do nich swoje ulubione dodatki. Dzięki temu sajgonki nie są nudne! To lekkie, pyszne danie, które można jeść na zimno następnego dnia, tak samo jak sałatkę z kalarepy i marchewki. Natomiast chè jest tradycyjnym deserem wietnamskim na bazie galarety grass jelly, fasoli i mleczka kokosowego, który jest zaskakująco dobry w smaku. Gwarantujemy pyszną zabawę łatwą do powtórzenia w domu!
Warsztaty poprzedzi spacer do sklepu azjatyckiego znajdującego się przy ul. Bakalarskiej. Pani Vu pokaże, jakie kupić produkty i co do czego służy. Zapraszamy serdecznie!
Godziny warsztatu: 11:00 – 15:30
Cena 269 zł
